ВИДЕО: Хаос на седницата за измени на Деловникот – Крмов од левица кршеше компјутери, а по Мисовски фрлаше хартија

Хаос на седницата за измени на Деловникот – Крмов од левица кршеше компјутери, а по Мисовски фрлаше хартија

 

Пратеникот на Левица Крмов од говорница налутено викаше дека нивните амандмани за измени на Деловникот воопшто не биле разгледани пред да бидат отфрлени. Почна да вика по претседавачот со седницата, потпредседателот на парламентот Мисовски да ја прекине седницата и го гаѓаше со топови харија на кои беа нивните амандмани, го откорна и исфрли компјутерот од масата на која седи председавачот со седницата.

Се вмеша и Апасиев кој го погоди Мисовски со хартија.

Настана хаос и Мисовски даде 30 минути пауза.

видео: Инфомакс

Back to top button
Close