ВИДЕО: Хеликоптер на МВР фрли над 20 тони вода врз  пожарот кај струшкото село Делогожди

Денеска (09.07.2024) хеликоптер Бел-412 од Одделот за  воздухопловни единици на МВР повторно дејствуваше на пожар вo шума во атарот на село Делогожди, струшко. Хеликоптерот исфрли над 20 тона вода и во координација со силите на терен прецизно дејствуваше за гасење на преостанатите жаришта, со што пожарот е ставен под контрола.

Back to top button
Close