ВИДЕО | На неколку ТВ-канали во Русија хакиран онлајн преносот од парадата во Москва со антивоени пораки

Некои од пораките се: „На вашите раце има крв од убиствата во Украина… Стоп за војната…“.

Хакери го прекинаа онлајн преносот на парадата за Денот на победата на 9 мај во Русија. На тнр. смарт телевизори во еден момент се појавила антивоена порака. Меѓу каналите кои биле цел на нападот се и поголемите како Канал 1, Росија-1 и НТВ-Плус

 

 

Некои од пораките се: „На вашите раце има крв од убиствата во Украина… Стоп за војната…“.

 

На Црвениот плоштад започна парадата за Денот на победата над фшизмот. На неа присуствува претседателот Владимир Путин и други функционери, а за разлика од претходните години, нема ниту еден странски претседател.

 

 

Back to top button
Close