ВИДЕО |Почна големата воена парада во Москва

Почна големата воена парада по повод Денот на победата во Москва. Пристигна и претседателот на Русија, Владимир Путин.

На парадата стандардно ќе продефилира огромниот руски воена арсенал, но најголемо внимание ќе привлече обраќањето на Путин кој се очекува да зборува за војната во Украина.

За разлика од претодно, годинава на пардата не присуствуваат странски државници.

Back to top button
Close