Заев: И ДУИ да ја повлече уцената, ако имаме други опции, ќе ги искористиме

-Во време кога јас бев мандатар Талат Џафери стана претседател на Собранието. Меѓутоа тој имаше искуство. И се покажа како прилично добар претседател на Собранието. Значи не ги изневеривме очекувањата на граѓаните. Но, не треба вака со уцени како за Албанец премиер. Тие јасно испорачаа уценувачка порака. И да ја повлечат таа уцена, ние ако имаме други опции, ќе ги искористиме. Мојата желба е ДУИ да оди во опозиција. За државата, рече Заев.

Back to top button
Close