Жан-Лук Меланшон со порака за вториот круг на изборите во Франција: „Не смеете да и дадете ниту еден глас на Марин Ле Пен”

Жан-Лук Меланшон од редовите на Бунтовна Франција (ЛФИ), кој успеа да добие 20,1 отсто од гласовите, според Ифоп и со тоа с енајде на третото место и стана лидер на францѕската левица, со порака за вториот круг на претседателските избори „Не смеете да и дадете ниту еден глас на Марин Ле Пен”, јави дописникот на МИА.

-Тоа е дека таа заврши да зборува, се слушна како Жан-Лук Меланшон беше нестрплив и чека Марин Ле Пен да ја заврши својата прес-конференција пред да земе збор.

Кандидатот на ЛФИ ја изразува својата „гордост за постигнатата работа”.

-Ја видов состојбата во која се наоѓаат татковината и народот на целата територија, состојба на огорченост и чувство дека влегол во вонредна социјална, еколошка состојба и тоа го гледаме вечерва, со политиката, по што беше аплаудиран кандидатот на ЛФИ.

-Таблата што ја имате пред вас, како што беше наменета не од нас, ниту од францускиот народ, туку од институциите на Петтата република и оваа чудна ждрепка што резултира со барање од вас да изберете помеѓу две зла, гледате дека тие се страшни за себе и дека не се од иста природа. Човечката состојба е постојано да се соочуваме со одлуки кои тешко се носат. Последен пат што се случи? Ви кажав што пак ќе ти кажам. Го знам вашиот гнев, не дозволувајте да ве совлада и да ве натера да правите грешки кои дефинитивно би биле непоправливи. Сè додека животот продолжува, борбата продолжува, продолжи тој.

-Сега зависи од вас. Знаеме за кого никогаш нема да гласаме. А за останатите, Французите се способни да знаат што да прават, тие се способни да одлучат што да прават. Не смеете да и дадете глас на г-ѓа Ле Пен, повтори кандидатот на ЛФИ.

-Сега ќе ја отвориме страницата и луѓето што ме поддржуваа ќе одлучат што да прават, додаде тој.т

Back to top button
Close