16 бебиња кои го преживеја земјотресот, со претседателскиот авион пренесени во друг дел на Турција

Турскиот претседателски авион превезе 16 бебиња од Кахраманмарас кои го преживеаја земјотресот, јавува Anadolu Agency.

Станува збор за бебиња на возраст до една година.

Откако авионот слетал на аеродромот Есенбога, бебињата биле прифатени од претставници на Министерството за семејство и социјална заштита и префрлени во градската болница во Етлик.

 

Back to top button
Close