Анкета на ИРИ за локалните избори: СДСМ 19%, ВМРО-ДПМНЕ 16%, ДУИ води во Тетово, Алијанса во Гостивар

Доколку денеска се одржат локални избори, СДСМ би освоил 19% од гласовите, додека ВМРО-ДПМНЕ би имала поддршка од 16% од избирачите. Трета партија, според рејтингот, би била ДУИ за која би се одлучиле 8%, а зад неа се Алијанса за Албанците и Левица со поддршка од 4% од гласачите. Вкупно 21% одговориле дека не знаат за кого би гласале, а 9% дека воопшто нема да гласаат.

Back to top button
Close