Асен Василев е кандидатот за премиер на „Продолжуваме со промената“

Поранешниот вицепремиер и министер за финансии, Асен Василев, ќе биде кандидат за премиер на „Продолжуваме со промената“.

Оваа информација за „24 часа“ ја потврдија извори партијата.

Името на новиот кандидат за премиер за неколку минути треба да го соопшти Кирил Петков преку видео порака.

Првичната верзија вклучуваше целосна реконструкција – на местото на премиерот доаѓа Василев, а Кирил Петков ќе стане вицепремиер и министер за финансии. Сепак, вториот дел од актерската екипа сè уште не е целосно сигурен.

Сепак, ПП продолжува да тврди дека освен со досегашните партнери од БСП и ДБ, за поддршка ќе преговараат само со независни пратеници.

 

 

Back to top button
Close