BИДЕО: Марко Пејчиновски исплива 64 километри на релација Охрид-Струга-Св. Наум-Охрид

Нешто после 09:30 часот, охридскиот пливачки херој Марко Пејчиновски успеа да го заврши своето десетто и најдолго препливување за ова лето долго неверојатни 64 километри на релација Охрид-Струга-Св. Наум-Охрид.

Тој го започна подвигот вчера во 11:56:31 часот, а со денешното препливување, Марко ќе го исполни ветувањето дадено на почетокот на летото, кога најави 10 препливувања и околу 250 испливани километри.

Бројни охриѓани го пречекаа на Градскот пристаниште, горди на својот Марко, кој подвигот го заврши за време од 21 часа 42 минути.


Повеќе

Back to top button
Close