Боки 13 му пиша и на Абази: Располагам со докази за сторени кривични дела од страна на високо профилни личности

Осудениот во случајот „Рекет“, Бојан Јовановски му испрати писмо на шефот на Обвинителството за гонење на организиран криминал и корупција, Ислам Абази и бара да му достави „бомби“ и докази за криминал во највисоките државни структури.

-Јас сега осудениот Бојан Јовановски со прекар Боки 13, поради тоа што располагам со сознанија и докази за сторени кривични дела од страна на високо профилни личности од сферата на политиката, правосудниот систем и бизнис елитата, барам да бидам изведен пред вас веднаш и без одложување, со цел да ги поднесам кривичните пријави и да ви ги предадам сите докази со кои располагам во форма на аудио снимени разговори, транскрипти и остварени телефонски комуникации во форма на пораки, фотографии и видео записи, се вели во писмото.

Јовановски во писмото до јавниот обвинител бара поднесување кривини пријави на записник кои се однесуваат на лица и настани поврзани со коруптивни, казниви дела и криминални дејства на лица од највисоките државни структури од сферата на политиката, правосудството, бизнис елитата и други лица кои биле во заедничка корелација на сторување.

Тој најави дека на поднесувањето на кривичните пријави на записник ќе ги предаде сите докази во поткрепа на пријавите, а доказите кои ги поседува се во форма на снимени разговори, транскрипти, пораки, фотографски и видео записи.

Back to top button
Close