Брнабиќ: Ја имате мојата оставка на маса, избори до крајот на годината!

Премиерката Ана Брнабиќ изјави дека се трудела да си ја заврши работата на најдобар можен начин.

„Не мислам дека се што направивме беше совршено, моравме брзо да донесеме некои одлуки, но мислам дека резултатите се несомнени и јасни“, изјави Брнабиќ.

Таа смета дека е-администрацијата е едно од нејзините најголеми достигнувања.

Таа се осврна на трагедиите што се случија на почетокот на мај.

Трагедиите и монструозните злосторства од 3 и 4 мај целосно не шокираа и навистина длабоко не променија“, рече Брнабиќ и повторно изрази длабоко сочувство до семејствата.

Бирнабиќ изјави дека по трагедиите се преземени мерки – разоружување, зголемување на бројот на полицајци кои ќе се грижат за училиштата, измени на Кривичниот законик, како и формирање Работна група за ментално здравје и борба против врсничкото насилство.

Back to top button
Close