Бугарскиот премиер Бојко Борисов снимен во спална

Фотографија од премиерот на Бугарија, Бојко Борисов како спие гол во спална соба покриен со прекривка, предизвика огромно внимание, а Борисов ги обвини противниците дека го напаѓаат со компромитирачки материјали за да го спречат во две важни цели кој треба да се постигнат во јули – влез на Бугарија во банкарската унија и во еврозоната. На фотографиите се гледа и наткасна до него, на која стојат пиштол и банкноти од 500 евра.

Премиерот Борисов изјави дека  нарачател на ова видео е претседателот на Бугарија Румен Радев кој го добил дронот  како подарок од Кина . Борисов обвини дека оваа снимка може да се искористи во кампањата против него.

 

Back to top button
Close