Екстремно десничарскиот националист Синан Оган одлучува за политичката судбина на Ердоган

До неделата, Синан Оган беше екстремен, ултранационалистички турски политичар практично непознат надвор од Турција. Но, во следните две недели, тој може да стане најважната фигура во турската политика, потенцијално одлучувајќи за политичката судбина на претседателот Реџеп Таип Ердоган.

Back to top button
Close