Ердоган го потпиша претседателскиот указ за прием на Шведска во НАТО

 

Законот што го одобри турскиот парламент во врска со протоколот за пристапување на Шведска во Северноатлантската алијанса (НАТО) денеска е објавен во Службениот весник на Турција, со што беше финализирана ратификацијата.

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган го потпиша претседателскиот декрет за пристапување на нордиската земја во воениот сојуз и го одобри соодветниот протокол.

Законот сега стапи во сила

Back to top button
Close