ГАЛЕРИЈА: Малку од раскошот на Карневалот во Рио

Традиционалниот карневал во Рио започна на 2 февруари и ќе трае до 17 февруари.

Овa е „камбекот“ на добро познатата манифестација, која минатата година повторно се одржа по паузата поради пандемијата на Ковид-19. Фестивалот не беше организиран во 2020 и 2021 година, а во 2022 година бил одржан само за локалните жители и под одредени други ограничувања.

Back to top button
Close