Хрватската Влада ги ограничи цените на горивата

Хрватската Влада утрово реши да одржи седница и донесе нови мерки со кои се ограничув цената на горивата.

На сите бензински пумпи, освен на тие на автопат, од утре бензинот ќе се продава по 13,5 куни, додека дизелот ќе сепродава по цена од 13,08 куни.ѓ

„Решивме повторно да интервенираме и да ги ограничиме цените на бензинските пумпи. Раст ќе има само на пумпите на автопатите“, кажа премиерот Андреј Пленковиќ

Back to top button
Close