Ирена Алексиоска Папестиев нова директорка на ГАК

Таа завршила Медицински факултет на УКИМ во 2006 година. Специјализација по гинекологија и акушерство завршила во 2012 година на ГАК, каде има долгогодишно работно искуство, од 2007 година.

Сега била избрана за професор на Медицинскиот факултет при УКИМ.

Таа доаѓа на местото на Викторија Јовановска, која беше на чело на оваа клиника околу седум години.

Back to top button
Close