Изложба на различни изданија на книгата „Дневникот на Ана Франк“

По повод одбележувањето на 85-годишнината од „Кристална ноќ“, Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија организира изложба на различни изданија на книгата „Дневникот на Ана Франк“.

Изложбата се состои до 15 изданија на дневникот, објавени на повеќе јазици и печатени низ годините почнувајќи од 1957-2020 година. Книгите се дел од фондот на ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје.

Изложбата ќе биде отворена денеска во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија, а посетителите ќе можат да ја погледнат до 20 ноември.

Back to top button
Close