Капетан во српската армија осуден на доживотен затвор – ја силувал својата ќерка


Советот на Вишиот суд во Лесковац прогласи за виновен капетан на војската на Србија за силување на неговата малолетна ќерка во периодот од ноември 2019 до мај 2022 година и го осуди на доживотен затвор.

Како што се наведува во соопштението, при одлучувањето за видот и мерката на казната, судот зел предвид бројни отежнувачки околности поврзани со начинот и времето на извршување на делото, личноста на обвинетиот, недостатокот на емпатија, тежината на последиците од кривичното дело, констатирајќи дека не постојат олеснителни околности

Капетан во српската армија осуден на доживотен затвор – ја силувал својата ќерка
од Fokus 15.12.2023

Советот на Вишиот суд во Лесковац прогласи за виновен капетан на војската на Србија за силување на неговата малолетна ќерка во периодот од ноември 2019 до мај 2022 година и го осуди на доживотен затвор.

Како што се наведува во соопштението, при одлучувањето за видот и мерката на казната, судот зел предвид бројни отежнувачки околности поврзани со начинот и времето на извршување на делото, личноста на обвинетиот, недостатокот на емпатија, тежината на последиците од кривичното дело, констатирајќи дека не постојат олеснителни околности.

„Судот утврди дека ваквата пресуда влијае врз другите граѓани да се воздржат од извршување на вакви и слични грозоморни кривични дела“, се вели во соопштението потпишано од претседателот на Вишиот суд во Лесковац, Небојша Стојичиќ.

Во текот на судењето и одлучувањето, јавноста беше исклучена.

Back to top button
Close