Клиника за пулмологија- Не е вистина дека само Игор Пехчевски е повикан да прими трикафта, Обвинува и пласира многу невистини во јавноста

Игор Пехчевски од Берово болен од цистична фиброза познат во јавноста дека повеќе пати во јавноста преку медиумите се жалеше дека не го добил сеуште лекот трикафта а ги обвинуваше лекарите дека иако е тешко болен не му го даваат лекот денеска преку порталот фактор мк објави дека конечно бил викнат на клиниката за пулмологија во Скопје но има забелешка дека му понудиле додека го прима лекот да биде сместен во соба без тоалет што според него не било соодветно a собата како што тврдел требело да ја дели со пациент кој немал цистична фиброза и тој не прифаќал таков третман на клиниката.

На ваквото негово тврдење реагираа од пулмологија дека не е вистина дека само Пехчевски бил повикан да го прими лекот на оваа клиника.Пред него други две лица со истата болест во исти услови какви што му биле понудени на Пехчевски го примиле лекот и немале никакви поплаки на условите.

Обвинувањата на пациентот не се точни пациентот пласира многу невистини во јавноста.Ние се трудиме за сите пациенти затоа што нивните животи се еднакво важни за нас се вели во соопштението од клиниката за пулмологија.

Back to top button
Close