Левица бара отповикување на признавањето на Косово, Јужна Кореја и Израел и итно отчленување од НАТО

Политичката партија која освои два мандата на предвремените парламентарни избори во својата програма од сферата на надворешната политика, освен јасните заложби за поништување на Преспанскиот договор и ревидирање на Договорот за добрососедство со Бугарија, нуди специфични решенија со кои би можел да се предизвика радикален пресврт во македонската надворешна политика, пишува 360 Степени.

Дел од програмата на Левица посветен на дипломатијата
Една од првите цели кон која е насочена партијата, во сферата на билатералните односи, е отповикување на признавањето на Косово, Израел и Јужна Кореја.

Повеќе тука.

Back to top button
Close