Макрон: Историската одлука за Украина е силен сигнал до Русија

Францускиот претседател Емануел Макрон ја поздрави одлуката за тоа што на Украина ѝ се даде кандидатски статус за членство во Европската Унија.

– Ова е историска одлука со што се испраќа силен сигнал до Русија во сегашниот геополитички контекст, истакна Макрон.

Европски и украински лидери синоќа со ентузијазам ја дочекаа одлуката.

Back to top button
Close