Медведев ја нарече Фон дер Лајен „специјалист за раѓање на деца“


Украинците се подготвени да умрат за европската перспектива“, рекла претседателката на Европската комисија, која е „специјалист за раѓање деца“, порачал поранешниот руски претседател, а сега заменик претседател на Советот за безбедност, Дмитриј Медведев, во врска со одлуката на Европската комисија да ѝ додели кандидатски статус на Украина за членство во Европската унија.

Коментарот на Медведев – „Специјалист за раѓање деца“, се однесува на претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен, која има седум деца.

-Украинците се подготвени да умрат за европската перспектива. Сакаме европскиот сон да живее со нас, напишала таа.

Back to top button
Close