МОМЧЕТО КОЕ ПОЧИНА ОД УДАР ОД ГРОМ, ПРООДЕЛО СО ЈАГНИЊАТА, СТАНУВАЛО ВО 5 НАУТРО ДА ГИ ИЗМОЛЗЕ ОВЦИТЕ, ПА ОДЕЛО НА УЧИЛИШТЕ:

На фејсбук групата „Земјоделие“ се споделува потресен текст за момчето кое вчера почина од удар од гром во Негорци.

„ Премногу е болно и тажно,но сакав да ја споделам оваа тажна вест во најголемата земјоделска група .
Царство -небесно Трифун Бучков ,
Плачам и пишувам …..

 

Денес Македонија загуби едно златно дете од удар од гром на само 17 год. пасејќи ѓи овците во околината наречена ,,К’рот”во атарот на село Негорци.

Дете кое прооде со неговите јагниња и на нивата во полето,на тракторот…

Дете кое стануваше во 5 ч.наутро да ги измолзе овците и потоа одеше на училиште, а потоа повторно одеше да помогне на неговата фамилија.Дете кое се радуваше на животот,секогаш насмеан,сакан од најблиските,не се жалеше на работата туку напротив уживаше и со мерак ја работеше како возрасен земјоделец и сточар.

Тој ги почитуваше сите..и старо и младо…

Имаше многу пријатели од сите националности

и често другаруваше со нив.

 

 

нека ти е светол патот….“, пишува во текстот споделен на социјалните мрежи.

 

Back to top button
Close