Москва: Лансиран воен сателит Космос-2554

Воениот сателит Космос-2554 е лансиран во орбитата од космодромот Плесецк според планираниот временски распоред, соопшти денеска руското Министерство за одбрана.

Сателитот Космос-2554 е лансиран од борбениот тим на Воздухопловно-вселенските сили, а вселенските трупи се испорачани до целната орбита според предвидениот временски распоред и ставени под контрола на Главниот испитен вселенски центар на Воздухопловно-вселенските сили „Титов“,

Во соопштението се наведува дека е воспоставена телеметриска комуникација (комуникација во реално време) со сателитот и дека инсталираните системи работат без пречки, наведуваат руските медиуми.

Back to top button
Close