МВР: 45 санкции за непрописно вградени „фолии“ и светлосни и звучни уреди во возила

 Во акциска контрола на целата територија на државата полицијата открила и санкционирала 45 учесници во сообраќајот, од кои 44 за прекршокот на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата и еден за неовластено вградување и користење на уреди за давање на посебни светлосни и звучни знаци во возилата, информираат од Министерството за внатрешни работи.

Акцијата на МВР е спроведена во периодот од 09.06 до 13.06.2021 на територијата на целата држава по однос на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата на возилата и неовластено вградување и користење на уреди за давање на посебни светлосни и звучни знаци во возилата.

Back to top button
Close