Ниту еден од тројцата адвокати по избор на Палчо не прифатиле да го бранат

Веднаш  штом ма 15 ти месецов беше екстрадиран од Турција Палевски од приторот во Шутка со писмо до судот побарал адвокати во судскиот процес да му бидат Тони Менкиновски, Славчо Секуловски и Јовица Страшевски. Но ниеден не прифатил да му биде бранител па во судскиот процес за грозоморните убиства на 14 годипната  Вања и 76 годипниот Панче  согласно законот судот ке му додели адвокат по службена должност.

Палевски по екстрадицијата по бегството во Турција е во 30 дневен притвор во притворскиот затвор Шутка.

Back to top button
Close