Османи: Во химната голем дел граѓани не се споменуваат

Бујар Османи вечерва во „Клик Плус“ на ТВ21 ги демантираше тие пишувања во медиумите, и кажа дека тоа е несериозно пренесување на изјава.

-Дека се преговара пишуваат медиуми, а не дека Ахмети вели. И јас можам да демантирам дека Ахмети рекол такво нешто, и тоа е несериозно пренесување на изјава која е за пред 20 години кога се разговарало за знамето, за химната, за грбот. Згора на тоа имаше промена на грбот. Но, нема такви преговори, а очигледно е дека прашањето на химната не е инклузивен елемент во државата, и тоа го чувствувате на спортските натпревари кога се не спојува, освен химната каде еден голем дел од граѓаните не се гледаат внатре, не се споменуваат. А, ние градиме едно мултиетничко општество за кое сите ни завидуваат, вели Османи.

Back to top button
Close