Пациентка почина во болница во Мичиген поради кибер напад врз болничка мрежа

Пациентка која претрпе срцев удар почина во болница во американската сојузна држава Мичиген поради задоцнети резултати од тестот предизвикани од кибер напад врз Ascension, голема американска болничка мрежа со повеќе од 140 здравствени установи ширум земјата

Кибер нападот предизвикасериозни, па дури и фатални медицински грешки.

Меѓу пријавените инциденти имало и – давани погрешни лекови на пациенти што резултирало со опасни по живот компликации, објави Вашингтон тајмс.

Back to top button
Close