Пендаровски. ДНО.Дебата на МТВ никогаш не сме договориле .Последна ќе имаме на 6 мај на тв канал 5

Обвинуванјата дека попладнево на МРТВ била закажана тв дебата помеѓи председателските кандидати Пендаровски и Силјановска Давкова на која Пендаровски не се појавил како што објави неговиот против кандодат Силјановскаа се огласи прозваниот кандидат со остра реторика и контра обвинување дека дебата за попладнево на МТВ никогаш не договориле и дека обвинувањата се как што напиша на фб „ова ообвинувње е ново дно кое ВМРО ДОМНЕ и Силјановска го достигнаа кое ноже да ги изненади само оние пто незнаат како делуваат таа“
После јавната бламажа на трите досегашни ТВ дуели, Гордана Силјановска Давкова сфати дека единствен начин да излезе како победник во тие јавни соочувања е да организира разговор со „празно столче“ во договор со јавниот сервис чии генерален директор со месеци е ангажиран во партиска кампања на ВМРО-ДПМНЕ.
Инаку, терминот за дебатата на МТВ никогаш не беше договорен меѓу двата кандидати. Дебатата во понеделник на 6ти мај, на телевизија Канал 5, е последна која е потврдена од двете страни.
И покрај ниските морални и етички стандарди кои ги поставија до сега во кампањата, ова е ново дно кое ВМРО-ДПМНЕ и Гордана Силјановска Давкова го достигнаа, што може да ги изненади само оние кои не го познаваат начинот на делување на ВМРО-ДПМНЕ и на нивната партиска кандидатка.кои незнаат како делува како пто напишал таа.
Силјановска објави фотографија од студиото на МТВ и како таа седи а другото столше е празно.„Вчудоневидувачки е како во најзначајната претседателска дебата пред националниот сервис, Македонската телевизија, јас ќе дебатирам со празно столче. Не разбирам зошто мојот противкандидат (@SPendarovski) им оневозможи на граѓаните повторно да ги соочиме нашите програми и ставови“ – напиша Гордана Силјановска Давкова.

Back to top button
Close