Пет работници загинаа во експлозија во фабрика за ракети во Турција

Пет работници загинаа во експлозија во фабрика за ракети и експлозивни направи во предградие на Анкара, соопшти турското министерство за одбрана.

Причината за експлозијата се уште не е позната.

Инаку, во фабриката се вршат експлозивни, термички и динамички испитувања на ракетно гориво и барут.

Back to top button
Close