Плејбој од 2004 со интервју со Александар Вучиќ се продава за 855 евра

Интервјуто на актуелниот претседател на Србија под наслов „Урбан радикал над Белград“ се појави на страниците на популарното списание, а во него писателката Исидора Бјелица му поставила 20 прашања, не знаејќи дека за повеќе од 10 години тој ќе биде претседател на Србија.

Списанието сега е на страница за продажба, а оние кои сакаат да го купат ќе мора да издвојат голема сума пари. „Сега ова интервју за Плејбој е неверојатна надреална новинарска реткост“, се вели во описот на рекламата.

Вучиќ за потребите на интервјуто позирал на креветот во бела карирана кошула. Додека со едната рака држи грозје над главата како Дионис, во скутот има чинија со овошје, а во другата рака држи книга. За насловната фотографија на интервјуто е избрана онаа на која Вучиќ е насмеан. Исто така, одговорите на Вучиќ секако ја покачија цената на ова издание на Плејбој.

„Патував за Подгорица, на првиот лет наутро, тој во 5:45, ние сојузните пратеници имавме право на авионски билети, па по грешка ми дадоа билет на име на мојот сопартиец Драган Тодоровиќ. И така, љубезниот господин на пријавувањето ми рече: Супер, господине Вучиќ, сега ќе се преправам дека не ве препознав и дека сте господин Тодоровиќ, а сега дојдете малку поблиску ако може“, вели Вучиќ.

„Се возбудувам, сметам, сега ќе откријат нешто за бизнисот на компанијата, некоја измама, некоја корупција во најмала рака. Кога човек тивко ќе рече: „Господине Вучиќ, закопчајте си го шлицот. Кога не паднав во земја!Не се вразумив следните три дена“, заврши тој една од своите анегдоти.

Back to top button
Close