Подгответе се за летото: Најделотворниот домашен пилинг содржи само 4 достапни состојки

Ако вашата кожа е многу чувствителна, можете да го замените шеќерот со сол, бидејќи зрната сол се многу помали и затоа се помалку груби за кожата …

Ставете 200 грама шеќер во кутија со капак, што може да биде и кутија користен крем. Во шеќерот додадете лажичка мед, четири лажички маслиново масло и сок од половина исцеден лимон. Измешајте сè добро и пилингот е подготвен. Ако смесата е премногу сува, додадете повеќе маслиново масло.

Ако ја изложувате кожата на сонце, не ставајте сок од лимон во оваа домашна кора бидејќи тоа создава пигментациски точки на кожата.

Исто така, ако вашата кожа е многу чувствителна, можете да го замените шеќерот со сол, бидејќи зрната сол се многу помали и затоа се помалку груби за кожата.

Back to top button
Close