Претседателот Пендаровски го поздрави постигнатиот договор помеѓу лидерите на политичките партии,  предвремените парламентарни избори да се одржат на 15 јули

 Претседателот на државата Стево Пендаровски го поздравува постигнатиот договор помеѓу лидерите на политичките партии,  предвремените парламентарни избори да се одржат на 15 јули годинава.

Како што соопштија од неговиот Кабинет, истовремено претседателот Пендаровски искажува очекување дека изборите ќе бидат фер и демократски, како што доликува на земја членка на НАТО и земја којашто отпочнува преговори со Европската Унија.

– Постигнатиот консензус за датумот за одржување на предвремените парламентарни избори, според претседателот Пендаровски е уште еден показател дека во секоја зрела демократска земја неопходен е политички дијалог преку кој се носат усогласени одлуки и одлуки исклучиво во интерес на граѓаните на нашата земја, стои во соопштението од Кабинетот на претседателот на државата.

Back to top button
Close