Путин рече дека 617.000 руски војници се распоредени во Украина

Претседателот на Русија, Владимир Путин изјави дека Русија распоредила повеќе од 600.000 руски воен персонал во Украина.

„Линијата на фронтот е долга преку 2.000 километри. Таму има 617.000 луѓе во зоната на конфликтот“, рече тој за време на прес-конференцијата на крајот на годината откако ја испрати руската војска во Украина во февруари 2022 година.

Back to top button
Close