Русија им забрани на жителите да префрлаат пари во странство

Рускиот претседател Владимир Путин во понеделникот им забрани на жителите да префрлаат пари во странство, како дел од мерките за поддршка на рубљата, чија вредност драстично падна како резултат на санкциите на Западот поради руската инвазија врз Украина.

Во декретот потпишан од Путин, исто така, се вели дека од извозниците ќе се бара да држат најмалку 80 отсто од приходите во рубљи, како чекор да ја поддржат руската економија.

Back to top button
Close