САД: Пензионерка си уплатила за тригодишно крстарење од 90.000 евра

Пензионерката Шерон Лејн од Калифорнија (САД) не размислувала долго откако нејзина пријателка ѝ предложила крстарење кое чини 90.000 евра и ќе трае три години.

– Малку ја предизвикувам судбината, но знам дека ќе има место за мене овде кога ќе се вратам. Или можеби ќе останам и ќе живеам во друга земја. Не знам. Небото е граница!, изјави пензионирката.Лејн им препорачува и на другите луѓе да одат некаде и да уживаат во животот, исто како и таа самата.

– Не бидете дома. Домот е местото каде што е срцето, но домот може да биде и таму каде што ќе ја ставите Вашата капа. Качете се на брод, авион или влезете во автомобил и одете некаде, рече таа.

Сè почнало во ноември, а намерата на е да посети разни и различни места низ светот. Нејзиниот сон е да живее на брод, но голем проблем отсекогаш ѝ биле трошоците за таквиот начин на живот. Сепак, сега одлучила дека ги има потребните пари да патува низ целиот свет. Целото патување ќе ја чини 90.000 евра.

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close