САД: Предлог-резолуцијата за Палестинците ќе помогне во решавање на израелско-палестинскиот конфликт

Амбасадорката на САД во Обединети нации, Линда Томас-Гринфилд изјави дека предлог-резолуцијата за полноправно членство на Палестина во ОН ќе помогне во решавање на израелско-палестинскиот конфликт по принципот две земји за двата народа.

Таа додаде дека САД се подготвени да го прифатат барањето во нацрт-резолуцијата поднесена од Палестинската управа за нејзино целосно интегрирање во структурите на ОН.

Советот за безбедност на ОН утре ќе гласа за предлог-резолуцијата Палестинската управа да биде полноправна членка на светската организација

Back to top button
Close