Се исплаќаат платите на здравствените работници

Почна исплатата на платата на здравствените работници, информираше вчера попладне Фондот за здравствено осигурување. Исплатата ќе се врши постепено во етапи и се очекува да заврши во следните 48 часа.

”ФЗОРСМ ја известува јавноста дека од вчера започна со исплата на плата на вработените во Јавните здравствени установи, и дел од нив веќе ја имаат на своите сметки, е наведено во соопштението.

Back to top button
Close