Шмигаљ: Украина ќе прими 500 милиони долари финансиска помош од меѓународните партнери

Украина ќе добие 500 милиони долари финансиска помош од меѓународните партнери, изјави денеска украинскиот премиер Денис Шмигаљ во видео обраќање, јави дописникот на Укринформ.

-Минатата недела се договоривме да добиеме 500 милиони долари од меѓународните партнери, рече Шмигаљ.

Конкретно, 400 милиони долари ќе дојдат од Канада, а уште 100 милиони долари од Јапонија.

Како што јави Укринформ, Шмигаљ додаде дека во наредните месеци буџетскиот дефицит може да достигне и до пет милијарди долари, бидејќи на Украина, како никогаш досега, има потреба од финансиска помош од Западот.

Back to top button
Close