Шојгу потврди дека Свјатогорск е во руски раце

Шојгу додаде дека од почетокот на специјалната воена операција во Украина на руските сили им се предале 6.489 припадници на украинската армија, од кои 126 во последните пет дена.

Back to top button
Close