Шолц: НАТО ќе продолжи интензивно да и испраќа оружје на Украина

Има многу земји кои и помагаат на Украина да се одбрани со тоа што и даваат финансиска помош, хуманитарна помош, но и оружје што е итно потребно, изјави денеска германскиот канцелар Олаф Шолц пред новинарите.

Тој додаде дека пораката на НАТО е дека ќе продолжи да го прави тоа, и тоа интензивно, сè додека Украина треба да се брани

Back to top button
Close