Скопска апелација ја одложи јавната седница за „Титаник 2“ за 13 април, гонењето на Мијалков дотогаш застарува

Останатите обвинети не биле уредно поканети. Судијата Ѓоко Ристов, кој е претседател на советот, го презакажа судењето за 13-ти април. Според информациите од обвинителството, делото за Мијалков застарува на 7-ми април, а од одбраната коментираат дека веќе е застарено на крајот од март. Адвокатите денеска не дадоа изјава.

Во повторениот процес Мијалков беше осуден на 2 години затвор. Претходно првиот процес со слична казна беше поништен од скопска Апелација и вратен на повторно судење во скопскиот Кривичен суд. Првиот процес во двата суда се одолговлекуваше 5 години, најмногу поради неколкуте заболувања на Мијалков од корона.

повеќе

 

Back to top button
Close