Со 70 пратеници усвоен дневниот ред за промена на Уставот

Со усвојување на дневниот ред започна расправата за потребата за измена на Уставот. Прва и единствена точка на дневен ред беше Предлог за изменување на Уставот, а истиот беше усвоен со 70 гласови за.

За изгласување на потребата за уставните измени се потребни 80 гласови.

Кога дневниот ред беше усвоен со 70 гласови, опозицијта аплаудираше, бидејќи власта немаше 80 гласови.

Back to top button
Close