Советник од бугарската амбасада ќе го посети Камчев во притвор оти е бугарски државјанин

Советник од бугарската амбасада во Македонија ќе го посети обвинетиот бизнисмен, Орце Камчев во притвор на почетокот на ноември бидејќи Камчев бил бугарски државјанин.

Ова го соопшти судијата, Илија Трпков кој дал дозвола за посетата за на 5 ноември.

Aмбасадата на Бугарија во Македонија испратило вербална нота до Министерството за правда со барање да се дозволи советник да го посети Камчев кој е државјанин на Бугарија.

Back to top button
Close