„Тајзерот“ за новиот Windows сега достапен и како позадина

Мајкрософт ќе одржи специјален настан подоцна во јуни, поврзан со оперативниот систем Windows. Се верува дека за време на овој настан, покрај ажурирањата на Виндоус 10, можеме да добиеме и целосно нова верзија на Windows, наречена Windows 11.

Мајкрософт сè уште нема официјално потврдено ништо, но бидејќи настанот на 24 јуни ќе овозможи увид во сите најважни детали, тизер-фотографијата што компанијата ја објави како увертира на настанот им служи на многумина како доказ дека новата верзија на Виндоус е се подготвуваат.

Сега оваа фотографија е исто така достапна за преземање, како позадина со висок квалитет. Оние што чекаат нова верзија на Windows, можат да ја користат оваа позадина на Windows 11 за да се подготват за доаѓањето на нов оперативен систем. Позадината е достапна во 4K резолуција.

Планираниот настан на „Мајкрософт“ исто така треба да ни донесе ажурирана верзија за сè што е во рамките на платформата „Windows 10“, под кодното име „Долина на сонцето“. Се очекува редизајниран интерфејс и голем број нови функции, кои претходно биле тестирани во рамките на програмата Windows Insider.

Back to top button
Close