Теута Арифи го призна поразот во Тетово

Досегашната градоначалничка Теута Арифи, го призна поразот во  Тетово и на својот противкандидат Билал Касами му посака успех во управувањето со градот.

Според податоците објавени на веб апликацијата на Државната изборна комисија, од обработени околу десет отсто од гласовите, кандидатите за градоначалници  на ДУИ водат  во Теарце, Желино, Боговиње, Кичево и Струга, додека кандидатите на АА/А имаат предност во Гостивар, Врапчиште и во Дебар.

За останатите општини, каде што денеска се избираа градоначалници, ДИК засега нема објавено резултати.

Back to top button
Close