(ВИДЕО) 360° По априлските извештаи, проверивме – дали има штркови во Чешиново-Облешево и дали умираат птици во Боговиње

Ја проверивме основаноста на лажните и конспиративните наративи за 5г-мрежата и наводна поврзаност на коронавирусот.

Бевме на терен за да проверивме – дали умираат птици во Боговиње и дали нема штркови во Чешиново – Облешево, како што се тврдеше во средината на април.

Заклучокот е дека нема ништо невообичаено или необјасниво. Но, лажните наративи и понатаму се присутни во јавниот простор, а најчесто ги лансираат портали кои или се регистрирани надвор од земјава или имаат нејасна сопственичка структура.

Извор: 360 Степени

Back to top button
Close