(ВИДЕО) “Дома ли сме?” Спасена малечката Зубејда во Турција

Емотивни видеа се појавуваат на социјалните мрежи од спасените луѓе по разорниот земјотрес во Турција и Сирија.

Особено се тажни оние видеа во кои се спасуваат мали деца, кои очигледно се уште не се свесни што се случило.

Па така беше спасена и осумгодишната Зубејда од спасувачите, а емотивниот разговор го натажи светот.

„Твоето име е Зубејда, нели“

„Да. Дома сме?

„Да, дома сме“ – тече емотивниот разговор помеѓу спасувачите и малечкото девојче

Back to top button
Close